Kom powerkiten bij Seaside Sports voor een avontuurlijk strand uitje!
Powerkiten is de ideale activiteit voor iedereen die houdt van actie en spanning. Het wordt vaak verward met ouderwets vliegeren maar het is zeker geen kinderspel. Tijdens het powerkiten worden hoge snelheden behaald waarbij je stevig in je schoenen moet
staan. Laat u zelf meters over het strand slepen en ervaar als nooit tevoren de kracht van de Hollandse wind.

Seaside Sports beschikt over een groot scala aan maten vliegers en lijnen in verschillende lengtes, waardoor powerkiten bij vrijwel elke windsnelheid mogelijk is. Onze ervaren instructeurs leggen het in een ogenblik uit, dus iedereen kan meedoen!

POWERKITE-CLINIC
Tijdens een powerkite clinic bij Seaside Sports leer je een krachtige vlieger onder controle te houden. Onze instructeurs leggen nauwkeurig uit wat de stappen zijn om dit te leren. Dan gaat de vlieger omhoog en mag je deze meteen zelf besturen. Met hulplijnen zal de instructeur je eerst nog begeleiden. Al snel leer je de verschillende windzones en kun je gaan opbouwen in formaat van de kite.

Powerkiten is de basis van alle kitesporten, denk aan kitesurfen, kitebuggy’en en flyboarden. Ideaal dus om kennis te maken met de kite-wereld!

LOCATIE IJmuiderslag | Strandpaviljoen Beach Inn | Evenementenzone 3
AANKOMSTTIJD Een half uur vóór start van de activiteit, voor ontvangst en uitleg
INCLUSIEF
Professionele Nasa Wings Veiligheid, jaarlijkse audit
Een breed strand, alle ruimte dus! Verzekering
Deskundige begeleiding EHBO faciliteiten

Als het weer niet geschikt is om te powerkiten bieden we in overleg een alternatief programma aan of we maken een nieuwe afspraak!

POWERKITEN MET NASA WINGS
Door onze uitgebreide ervaring weten wij welk materiaal geschikt is om veilig en makkelijk te leren powerkiten. Hiervoor gebruiken wij de Nasa Wings.

Weetje: Nasa-ingenieur Francis Rogallo ontwikkelde voor het ruimtevaart-project Apollo een remparachute. De Nasa-Wing is een doorontwikkeling van deze remparachute.

Het doordachte ontwerp van de Nasa Wing biedt de grootste trekkracht per m2 van alle powervliegers die momenteel verkrijgbaar zijn. In combinatie met de trage vlucht van de Nasa maakt dit hem tot een ideale powerkite, ook geschikt voor kitebuggyen.

Vraag offerte aan

Bij Seaside Sports stelt u zelf uw programma met strandactiviteiten samen. Tip: combineer powerkiten met blokarten om echt uit te waaien!

1

Ontvangst

Paviljoen Beach Inn wanneer jullie vooraf wat willen drinken / eten. De instructeur zal jullie hier op komen ophalen of jullie worden door het bar personeel doorverwezen naar;

Evenementenzone 3, dit is slechts twee minuten zuidwaarts wandelen vanaf paviljoen Beach Inn. Wij zijn te herkennen aan onze blauwe banners!

2

Instructies

De verschillende windzones worden uitgelegd en we leren je vlot aan hoe je op een veilige manier, een zeer krachtige vlieger kunt besturen. Al onze instructeurs hebben hier ruime ervaring mee. De instructies worden gegeven op het strand en nemen ongeveer 10-15 minuten in beslag.
3

Start activiteit

Na 10-15 minuten uitleg mag je direct zelf een vlieger besturen, indien nodig met een instructeur erachter. Tijdens het powerkiten blijven de instructeurs de gehele periode bij de groep voor tips en advies.
4

Einde

Breid de Powerkite-clinic uit met kitebuggy’en of flyboarden of een andere activiteit zoals blokarten! Plaatsnemen in ons paviljoen of terras kan natuurlijk ook.
powerkiten
powerkiten